Az egészséges, szép bőrért!

Kollagénindukciós terápia – dermaroller kezelés

Bőrünk rugalmasságáért első sorban a kollagén a felelős, mely a bőr kötőszöveteinek 70%-át alkotja. Egy ügyes kis szerkezettel, a dermarollerrel (újra)termelődése hatásosan serkenthető. Nagy segítséget nyújt pattanások, hegek, ráncok, foltok, striák kezelésében és bőrfiatalításban egyaránt.

A terápia hatása

A kollagén molekulái fiatalkorban kiváló vízvisszatartó képességűek, ekkor még oldott állapotban találhatók meg a szervezetben. A kor előrehaladtával azonban oldhatósága csökken, egyre kevesebb vizet képes megkötni, a bőr egyre merevebbé rugalmatlanabbá, ráncossá válik.

A dermaroller használata által a bőrben fokozódik az új kollagén termelődése, mely révén a bőrben nő a megkötött víz mennyisége, javul a bőr rugalmassága, feszessége.

Mire jó?

Segítségével kitűnően kezelhető számos probléma, mely hátterében a kollagén rostok elégtelensége áll. Bármely testtájon alkalmazható: arcon, nyakon, dekoltázsban, törzsön, hason, melleken, fenéken, kezeken, karokon stb.

Dermarollerrel megoldható

  • bőrfeszesítés, rugalmasság fokozása,
  • tág pórusok összehúzása;

kezelhetők egyaránt

  • ráncok,
  • pattanások, pattanás utáni hegek,
  • műtéti és egyéb hegek,
  • pigment foltok,
  • striák (terhességi, elhízási csíkok).

A kezelés menete

Helyi érzéstelenítés (érzéstelenítő krém) felvitele után fél órával kerül sor a kezelésre. Ennek során a bőrfelszínen – megfelelő technikával – egy hengert (dermarollert) vezetünk végig. Ennek felszínén 192 db, 1,5 mm hosszú, nemesacél tű helyezkedik el 8 sorban. A tűszúrások hatására olyan biológiai aktivátorok termelődnek, amelyek elősegítik a bőr megfiatalodását, regenerációját.

A kezeléssel – a páciens bőrtípusától és bőrállapotától függően, egyénileg megválasztva – hatóanyagokat is bevihetünk a bőrbe. Ilyen pl. a hyaluronsav, vagy a kollagén koncentrátum. Ezek által további tónusnövekedést, ránccsökkentést lehet elérni, a dermaroller-okozta spontán kollagén képződésen túl.

Eredmény

A kezelés után már 2-3 napon belül megszűnik a bőrpirosság, amely nagyban hasonlít a napégést követően fellépő bőrpírra. Az eredmény 2-3 hónappal később lesz látható. Jelentős javulás már 1-3 kezelés után várható.

Biztonság

A kezelések között 3-6 hét szünetet szükséges tartani. A bőrt a kezelést követő hetekben védeni kell fokozott pigmentképződés ellen – legalább 20 faktorú napvédő krémmel –. Napozás és szolárium nem ajánlott.

Nem alkalmazható a kezelés keloidra hajlamos pácienseknél, cukorbetegeknél, terheseknél, illetve olyanoknál, akiknek visszatérő herpesz fertőzése van.

Kozmetikus vagy orvos végezze a kezelést?

A kozmetikusok maximum 0,5 mm tűméretű dermarollert használhatnak, ami csupán a bőr felületének megújítására alkalmas. A mélyebb rétegekben elhelyezkedő kollagén stimulációjára a legalább 1,5 mm tűhosszúságú eszköz alkalmas. Ilyet csak orvosok használhatnak.

További részletek

A témában a Full Beauty blogon megjelent cikkünk

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.