Az egészséges, szép bőrért!

Sajátvér szérum kezelés

A bőrben – öregedése során – lecsökken a rugalmas rostok mennyisége, romlik a bőr hidratáltsága, ezért szárazzá, petyhüdtté válik. A G1 Intézet Bőrgyógyászaton ez ellen a világon elérhető egyik legmodernebb esztétikai eljárást is alkalmazzuk: ez a saját szérum biostimulációs kezelés.

A Drakula terápia (platelet rich plasma – PRP kezelés) látványos bőrfiatalító hatása fokozatosan, néhány hét alatt alakul ki, és – az ajánlott 3 kezelést 2-havonta elvégezve – éveken át, hosszan tart. A kezelt terület látványosan kisimul, feszessé, fiatalossá válik, eltűnnek a ráncok. A kezelés hatására a bőrben új kollagén és rugalmas rostok képződnek, az újonnan kialakuló erek pedig a bőr tápanyag ellátását javítják.

Az eljárás során a pácienstől levett vérből egy 10-15 perces speciális eljárással plazmát állítunk elő, amely vérlemezkéket, fehérjéket és növekedési faktorokat nagy sűrűségben tartalmaz. Ezt – speciális tűvel, mezorollerrel, vagy speciális pisztollyal – visszajuttatjuk a bőrbe. A koncentrátum serkenti a rugalmas rostok újdonképződését, segíti a bőr hidratáltságának helyreállítását. A szervezettől idegen anyagokat nem tartalmaz, ezért allergiás reakció nem alakul ki.

Az eljárás alapmódszerét már számos szakterület (fogászat, ortopédia) régebben, kiterjedten alkalmazza.

A PRP terápia hatásosan alkalmazható a hajhagymák serkentésére is, ezáltal fokozza a hajnövekedést, megállítja a hajhullást.

További részletek

A témában a Full Beauty blogon megjelent cikkünk

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.