Az egészséges, szép bőrért!

FTC kezelés – Arcfelvarrás műtét nélkül

Arckontúrozás biológiailag felszívódó szálakkal

Középkorúvá válva, egyre gyakrabban tűnik arcunk idősebbnek, mint szeretnénk. Ennek oka, hogy az évek előre haladtával bőrünk – csakúgy, mint többi testtájunkon, itt is – veszít a feszességéből, teltségéből, az arc középső és alsó része megereszkedik. A nőket és a férfiakat egyformán eléri mindez.
Az új finomszálas arckontúrozás (angolul Fine Thread Conturing Therapy – FTC) beavatkozással műtét nélkül, mégis hosszú időre nyeri vissza feszességét a bőr. Az arc megtartja üdébb látványát anélkül, hogy az eredeti vonások megváltoznának. Igen, nőé és férfié egyaránt. Ráadásul nyáron is végezhető!

Mi az FTC terápia?

Az FTC (finomszál kontúrozás) terápia egy új és igen hatékony bőrfiatalító eljárás, amely egyesíti a nyugati orvostudomány thread lifting (vékonyszálas emelés, felvarrás) beavatkozását és a tradicionális keleti akupunktúra módszerét. A plasztikai műtétnél sokkal kevésbé invazív beavatkozás. Nevezik finomszálas arcfiatalításnak, bioszálas bőrfeszesítésnek is, de számos formában említik még (pl.: bio face lifting, bioszálas lifting, arcemelés stb.).

A beavatkozással több tucat biológiai úton felszívódó, antimikrobiális szálat juttatunk a bőrbe. Ezek anyaga polidioxanon, mely az 1980-as évek óta a sebészetben jól ismert és használt varratanyag. A bőrbe behelyezve a szálak 6 hónap alatt teljesen felszívódnak, előtte azonban több módon is önfiatalításra bírják a bőrt.
Egyenes és csavart szálakat használunk. Az egyenes szál a bőr megfelelő rétegében – mikrosérüléseket okozva – regenerációs folyamatokat indít el, stimulálja a kollagén termelést és mechanikailag ösztönzi a sebgyógyulást. A csavart szál nagyobb mértékben emeli meg a laza, lógó szövetet, és fokozottabb gyulladásos reakciót vált ki. 

A terápia egyetlen beavatkozásból áll, azonban három alkalommal kell befáradnia hozzánk:

  • előzetes vizsgálatra, mely alapján bőrgyógyász-kozmetológus orvosunkkal egyeztetik az ön igényeit, a lehetőségeket és a részleteket;
  • a beavatkozásra;
  • kontrollvizsgálatra, melyen orvosa ellenőrzi az eredményt, valamint más kezeléseket egyeztethet.

Miből áll egy FTC kezelés?

A kezelendő bőrt érzéstelenítjük, majd a vékony, rövid szálakat egy hozzájuk fűzött tű segítségével a bőr alatti rétegbe vezetjük úgy, hogy azok a szöveteket stimuláló és az izmokat összehúzó akupunktúrás pontokon fussanak át.

Lazább szövetek esetén 3 hónap elteltével a kezelés ismétlése javasolt.

Kinek javasolt az FTC terápia?

Azoknak a – jellemzően 40-60 év közötti – nőknek és férfiaknak, akik arcának középső és alsó része megereszkedett, a nyakon a bőr lazábbá vált, lóg, és mindezen kortünetektől úgy szeretnének gyorsan és tartósan megszabadulni, hogy az arc eredeti vonásai megmaradjanak.
Ajánljuk mindazoknak is, akiknél a ráncok, lógások még enyhék, és szeretnék megelőzni azok kialakulását.

Mire jó az FTC kezelés?

Nagyon jól kezelhető vele az orr és a szájszöglet között húzódó mély barázda. A megereszkedett, laza állvonal, szemöldök, toka, nyakbőr feszesíthető általa. Azonban ezek megelőzésére is kiváló azoknál, akiknél az ilyen jellegű elváltozások még enyhék.
Volumencsökkentésre is kiváló a törzs és a végtagok különböző tájékain, leggyakrabban a has, mellek, felkarok területén.

Mikorra várható az eredmény?

A végleges eredmény 2-3 hónap után látható. A hatás tartós: 1,5-2 évig tart. Ezt követően a beavatkozás ismételhető.

Fájdalmas az FTC?

Minimális fájdalommal jár az FTC kezelés, amit természetesen csillapítással enyhítünk. A beavatkozást vékony tűvel végezzük, ezért nincsenek hegek, vágások. A kezelt terület sokkal gyorsabban regenerálódik, mint a plasztikai sebészeti műtét után.

Biztonságos az FTC terápia?

A szálak 100% biokompatibilis, a sebészetben évtizedek óta alkalmazott anyagból készülnek, és 6 hónap alatt felszívódnak. A vékony tű használata miatt a vérzés kockázata is minimális. A kezelés leggyakoribb mellékhatása, hogy a szúrások környékén kékeslilás bevérzések jelennek meg, melyek teljesen felszívódnak általában néhány nap, ritkán 1-2 hét alatt.

Végezhető más kezelésekkel együtt?

Igen, természetesen az eljárás jól kombinálható más arcfiatalítási módszerekkel. Például ráncfeltöltéssel, botulinum-kezeléssel, PRP (Drakula) terápiával, orvosi hámlasztással, de testen való kezelésnél injekciós zsírbontással is.

Árak

A beavatkozás nagy gyakorlatot kíván a kozmetológus szakorvostól. Ezen felül bármilyen probléma, nem várt bőrreakció esetén az azonnali, legszakszerűbb kezelés biztonságát kell biztosítanunk. Azonban a G1 Bőrgyógyászaton mindez természetes.

Az FTC kezelés ára elsősorban a kezelt területnek és a behúzott szálak számának függvénye. Az árlista külön tartalmazza az előzetes- és kontrollvizsgálat, valamint a beavatkozás árait.

Árlista: FTC kezelés

Maradt kérdése?

Írja meg az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, vagy jelentkezzen be konzultációra, vizsgálatra tapasztalt bőrgyógyász-kozmetológus szakorvosaink valamelyikéhez, így szakszerű és egyénre szabott választ kap kérdéseire!

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.