Az egészséges, szép bőrért!

Bőrrákszűrés a legmodernebb eljárással

Bőrrákszűrő újmagyarul: Di-gi-tá-lis vi-de-o-der-ma-tosz-kóp...
Megjelent a Full Beauty blogon 2012-ben.

Most, hogy vége a síszezonnak, közeleg a nyár, a napsütés, bizonyára sokakban megfordul a gondolat: merjek idén napra menni? Egyáltalán, vannak rajtam anyajegyek, és ha igen azok milyenek, lehet, hogy veszélyesek?

Sajnos igaz a hír: a bőrdaganatok gyakorisága valóban rohamosan nőtt az elmúlt években. Ennek számos oka van: a bőrünket nyaralás során érő napfény összetétele is megváltozott, de lényegesen többet is tartózkodunk napon, mint az régen szokás volt. Az is igaz, hogy a világos bőr és hajszín mellett a legfontosabb rizikófaktor a bőrön található nagy számú anyajegy.

Az anyajegyek rendszeres önvizsgálata mellett elengedhetetlen a rendszeres bőrgyógyászati vizsgálat. Egy tapasztalt bőrgyógyász, amellett, hogy már szabad szemmel is nagy valószínűséggel észreveszi a veszélyes rendellenességeket a bőrön, speciális készülékekkel még precízebb vizsgálatokat is tud végezni.

Az anyajegyek vizsgálatára az onkológus-bőrgyógyász szakemberek az elmúlt időszakban egy új eszközt kaptak a tudománytól, a digitális videodermatoszkópot. Ez a ma létező legmodernebb módszert alkalmazza a pigmentált anyajegyek diagnosztikájában, ötvözve a digitális képrögzítés és a mesterséges intelligencia alapú színképelemzés lehetőségeit.

Önnek sok anyajegye van? Sokat járt nyaralni, síelni, napozni az elmúlt években? Családjában előfordult bőrdaganat? Gyorsan vizsgáltassa meg magát, hiszen a bőrdaganatokból való végleges gyógyulásra egyedül a korai betegségfelimserés adhat esélyt!

A G1 Bőrgyógyászat rendelésén videodermatoscopos vizsgálat segítségével teljes anyajegy térképezés alapján adunk véleményt illetve javaslatot a további kontrollok és az esetlegesen szükséges műtéti eltávolítást illetően.

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.