Az egészséges, szép bőrért!

Hyluronsavas ránc-simítás

Bőrsimító töltekezés...
Megjelent a Full Beauty blogon 2012-ben.

A hyaluronsav, természetes körülmények között megtalálható a bőr alatti kötőszövetben, az elasztikus szövet egyik komponenseként. A bőrünkben lévő rugalmas szövetnek köszönhetően válik a bőr nyújthatóvá, rugalmassá, jó tónusúvá. Sajnos a mennyisége egyrészt a korral, másrészt az UV sugárzás mennyiségével ellentétesen folyamatosan csökken, a bőr ráncosságát, tónusvesztését eredményezve.

A hyaluronsav típusú töltőanyagokkal így természetazonos anyagot juttatunk be a bőrbe, ami az alkalmazott anyag mennyiségétől és minőségétől függően kb. 1 év alatt lebomlik a bennük lévő természetes bontó enzim, ill. a minket továbbra is érő környezeti hatásoknak köszönhetően. A kezelés eredménye és tartóssága függ a bőrtípustól, az egyén alkati kötőszöveti sajátosságaitól, életkorától, életvitelétől, a kezelendő terület adottságaitól, a ránc mélységétől, a szervezet egyéni reakciójától.

A hyaluronsavas kezelések akkor a leghatékonyabbak, amikor a kezelendő ránc, redő a bőr rugalmatlanságából ered. Az erősen petyhüdt, megereszkedett bőr töltőanyagokkal történő kezelése kevésbé hatékony. A töltőanyagokkal történő beavatkozás nem a ráncok eltüntetését, hanem a ráncok alatti hiány feltöltését jelenti. A ráncok teljes eltüntetése persze kivitelezhető, de nem is javasolt, hiszen a személyiséget, a vonásokat meg szeretnénk őrizni.

Az ajakfeltöltés nem csak úgy nézhet ki, ahogy a „celeb-” és felnőttfilm világ sugallja. Diszkrét megoldás lehet a száj körüli ráncok csökkentésére, amellyel így megelőzhető a rúzs „szétfolyása”. Persze kérés esetén az ajakpír növelése is megoldható, de nem feltétlen velejárója a száj korrektúrájának.

A kezelés öröme, hogy az eredmény szinte rögtön látható, bár tudni kell, hogy a hyaluronsav erős vízkötő képessége csak körülbelül két hét alatt teljesedik ki, tehát a végleges eredményt ekkor látjuk csak igazán. Az arc kisimulttá, fiatalossá válik, amit elsősorban a külvilág pozitív visszajelzéseiből fogunk érezni. Csak győzzük begyűjteni a bókokat…

.

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.