Az egészséges, szép bőrért!

Kollagén indukciós terápia – dermaroller kezelés

Természetes bőrsimítás tüskékkel, fájdalom nélkül...
Megjelent a Full Beauty blogon 2012-ben.

Ha már látott valaki dermarollert, tudja miről beszélek: olyan, mint egy középkori kínzóeszköz. Nem túl nagy, pont mint egy toll, és a végén van az a 2-3 cm hosszú henger, amiből 192 db, 1.5mm hosszú, nemesacél tű mered ki, 8 sorban. Az orvosi beavatkozásoknál használt dermaroller tüskéínek hossza 1.5 mm-nél kezdődik, és a bőr vastagságától függően használhatunk akár 3 mm hosszú tüskéket is.

Mire jó ez a módszer? A kollagén indukciós kezelés egy stimulációs módszer, a bőrünkben, kb. 20 éves korunk után fokozatosan lebomló elasztikus rostokat és kollagén rostokat építi fel ismételten. Nemcsak kifejlett ráncoknál jó módszer, hanem hosszú távú befektetésként a bőr egészségének, feszességének, szépségének megőrzését is végzi. 1.5 mm mélységben már stimulálható a bőrt támasztó és rugalmasságát biztosító kötőszövet, amelyben minden egyes szúrás beindítja a regenerálódási mechanizmusokat, és a saját kollagén újdonképződést. A bőr simává, egyenletessé válik, a pórusok ezáltal másodlagosan összehúzódnak, finomabbá válnak, már akár az első használat után. Az új kollagén kialakulásához átlagosan 4 hét kell, ez után látható és érezhető a változás. A kezelés nem fáj, ugyanis a megfelelő sterilitás mellett, helyi érzéstelenítéssel végzik, egy lidokain tartalmú krém felvitelével.

A kezeléssel párhuzamosan – a páciens bőrtípusától és bőrállapotától függően egyénileg megválasztva - egyéb hatóanyagot is alkalmazhatunk pl. hyaluronsav, növekedési faktor, őssejtes szérum, polinucleotid koktél, vagy növekedési faktoros kollagén koncentrátum, amellyel a spontán kollagén képződésen túl további tónusnövekedést, ránccsökkentést lehet elérni. A tüskék nyitotta csatornákon keresztül a hatóanyag pontosan a kezelendő mélységbe kerül, és maradéktalanul kifejti a hatását.

Fontos tudni, hogy egy dermarollert nem lehet úgy sterilizálni, hogy ne sérüljön a tüskéje, ezért minden páciensnek saját dermarollere van, amit a kezelés előtt és után fertőtleníteni kell. A dermarollerek ára elég különböző, 8000 és 25000 forint között mozog. Olcsó rollert nem érdemes venni, mert ha az ár a minőség rovására megy, és a tüskék görbülnek, csorbulnak vagy kiesnek, az mindíg a kezelt felület sebesedésével és hegesedésével jár. A jó dermarolleres kezelés után pár órán keresztül tartó bőrpír, és egy-egy apró pontszerű vérzés várható szövődmény, de több napig tartó gyulladás, hámlás nem alakulhat ki.

Mindenkinek ajánljuk a kollagén indukciós kezelést, aki szereti a természetességet, és akár már megelőzésképp szeret foglalkozni a bőrével. A bőr tónusa javul, a bőr felszíne, sőt akár pigmentációja is észrevehetően egyenletesebbé válhat a terápiával, anélkül, hogy az izmok természetes mozgásába beleszólnánk, vagy akár az arcvonásokat megváltoztatnánk.

Sütiket használunk látogatóink érdeklődésének megismerésére és kényelmük növelésére.